https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Витамин К2 се грижи за костите

0

Витамин К2 често е пренебрегван, а всъщност е изключително важен за всичките етапи на живота и е приятел не само на бебетата и бременните жени

vitamin k2

Играе изключителна роля за съсирването на кръвта и допринася за здравето на сърцето, костите и имунната система.

За здрави кости

Специалистите твърдят, че той е по-важен дори от калция. Витамин К2 помага на калция и на другите минерали, отговорни за костната структура, да я заздравяват.

За здрави сърце и мозък

Когато човек консумира твърде много калций, но има недостиг на магнезий, витамин К2 и витамин D3, то калцификацията на артериите е много по-вероятна като явление. Витамин К2 възпрепятства пагубното влияние на прекомерното количество калций в организма, което може да доведе до Алцхаймер.

За орално здраве

Този витамин е необходим за реминерализацията на зъбите и предпазва от кариеси.

За кожно здраве

Витамин К2 помага срещу процесите на стареене на кожата и се грижи за нейното здраве. Както предпазва от калцификация артериите, вените и меките тъкани, така стопира и натрупването на калций в еластина на кожата. Този витамин поддържа кожата еластична и спъва появата на бръчки.

Обстойни проучвания на този витамин са категорични, че високата му консумация води до понижаването на риска от развитие на някои видове карцином – на простатата, на: гърлото, на черния дроб. Витамин К2 влияе и върху клетките, заразени с левкемия, превръщайки ги в нормални бели кръвни телца. Има същия ефект и при някои видове мозъчни тумори, при рак на стомаха, подпомагайки репродуктивния цикъл на клетките.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.