Витамин Е – приятелят на кожата!

Изключително ценен и много важен витамин за красотата и младостта на нашата кожа е витамин Е. Не е случаен факта, че можете да го видите като основна съставка на множество козметични продукти за лице и тяло. Един от активните антиоксиданти, витамин Е действа ефективно в процеса по съхраняване еластичността на кожата, тъй като предпазва липидите и колагеновите влакна от окисляване и разрушаване. По изключителен начин защитава кожата от преждевременно стареене, както и от вредните въздействия на околната среда.

Негова изключително важна функция е това, че може да задържа в горните слоеве на кожата и други мастно-разтворими витамини. Тя мускулната тъкан се радва на постоянна хидратация, мека е  и изключително гладка. Невероятно добър ефект има ком­бинацията между хиалуронова киселина и витамин Е.

images (4)Как обаче можем да се възползваме от невероятните свойства на витамин Е у дома с домашни средства за красота? Може да го ползвате направо от шишенцето и да си капнете капка-две в тоалетното мляко, ако имате суха кожа. Също така, ако кожата ви е чувствителна и често я излагате на слънчевите лъчи, можете директно да намажете лицето си с витамин Е.  Мажете и кожата около очите, така ще предотвратите появата на бръчки, а ако пък вече са се появили, ще стопирате тяхното задълбочаване. Витамин Е бързо подобрява състоянието на кожата, ако се прилагат маски, в чийто състав влиза. Ето три такива маски, които може да ползвате у дома, три пъти седмично:

1. Смесвате един белтък с 10 капки витамин Е, добавяте и половин чаена лъжичка мед. След това мажете и стоите така 15 минути и се из­плаква с топла вода.

2. Смесете един жълтък с пасиран морков и добавете 7-8 капки витамин Е.

3.  Кафена лъжичка мед с 10 капки витамин Е, и в добавка половин кафена лъжичка брашно и същото количество розова вода.

Маски 2 и 3 престояват 20-25 минути и се изплакват с хладка вода. След измиване на маската задължително поставяйте вита­минен крем, а областта около очите директно намажете с ви­тамин Е.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.