https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Витамин D намалява болките при остеомалация само след 20 дни

0

Приемът на витамин D намалява силно болките при остеомалация само след 20 дни, а биохимични изменения настъпват до 3 месеца

витамин D
Но здравината на костта се възстановява за 1-2 г. Толкова време е нужно и при остеопорозата, защото обмяната на костта е бавна. Чупливостта намалява силно за около 6 месеца. Кост при здравия човек се обменя за около 6 г.

Витамин D се натрупва в мастната тъкан и в черния дроб. Смята се, че на ден са нужни около 1000 единици, или 2 капки, особено през зимата. При увредени бъбреци и по-стари хора -2000 единици, или 4 капки.

Витамин D подобрява имунитета и когато човек има достатъчно от него, боледува по-рядко от грип и други заразни болести. Намалява и риска от рак, от артрит, псориазис, високо кръвно, инсулт, инфаркт. Той по същество е стероиден хормон и дава стабилност на мускулите. В тях и в мозъка има рецептори за витамин D и когато той е в норма, човек е стабилен и пада по-рядко.

Редовният прием на витамин D дарява здраве не само на костите. Така се укрепва цялостното благосъстояние на организма. Добре е да се приема като хранителна добавка, като предварително трябва да сте наясно дали избраната от вас хранителна добавка е качествена.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.