https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Витамин D може да увеличи шансовете на жената за успешно зачеване

0

Нормалните нива на Витамин D са от значение за здравето на цялото тяло.
Но те могат да бъдат повод за радост на някои жени

Витамин D
Витамин D може да увеличи шансовете на жената за успешно зачеване

Както съобщава The Daily Mail, експерти от университета в Бирмингам са прегледали над 2700 жени, лекувани от репродуктолози. Оказа се, че при пациентите с нормално витаминно ниво са има 33% по-голяма вероятност за раждане, а 46% са по-склонни да забременеят. Нормалното витаминно ниво се отнася до нормалните стойности на Витамин D.

Това обяснява защо е по-лесно да забременеете през лятото и есента, когато тялото има време да натрупат витамини, и по-специално Витамин D, благодарение на слънцето. Също така, учените вярват, че констатациите са от значение за жените, които се подлагат на процедури за зачеване. Това откритие е важно и за жените, които зачеват по естествен път.

Съществува теория: полезният витамин потиска възпалителния отговор от имунната система. Това увеличава шансовете на ембриона да успее да се прикрепи към лигавицата на матката в самото начало на бременността.

Между другото, слънчевият витамин е важен за развитието на плода. Той засяга растежа на костите на бебето на етапа на вътрематочно развитие. Въпреки това е невъзможно сляпо да се приемат добавки с витамин D. Неговият излишък може да доведе до факта, че в организма се натрупва прекалено много калций. И това, напротив, ще отслаби костите, ще навреди на сърцето и бъбреците.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.