Вижте още една невероятна полза от куркумата

куркума
Вижте още една невероятна полза от куркумата

Куркумата продължава да се доказва като една от полезните и лековити подправки

Куркумата е подправка, популярна в азиатската кухня. Жълтият цвят на куркумата се дължи на съединението куркумин. В куркумата се съдържа от 3 до 6% куркумин. Проучвания, проведени по-рано, показват, че куркуминът намалява риска от деменция, рак и други лоши болести.

Според ново проучване, проведено в Университета на Монаш, само един грам куркума е достатъчен, за да се подобри паметта. По-специално, куркумата е полезна за хората, които са в ранен етап на диабет, свързан с деменция. Навременната намеса на полезната подправка може да предотврати развитието на деменция или да намали тежестта на симптомите.

В изследването са участвали 48 мъже и жени над 60 години. Всеки от тях е страдал от диабет, които е установен наскоро, а участниците все още не са успели да започнете лечението си. Доброволците са хапвали за закуска 1 грам куркума с бял хляб. Най-просто обяснено – подправката се наръсва върху филията. Освен това, на участниците в контролната група са дали за закуска и чай с два грама канела.

Учените са провелили в какво състояние е паметта на участниците преди и след експеримента. Станало ясно, че тази здравословна закуска значително е подобрила умението да помнят на участниците в теста. С течение на времето, лекарите са убедени, ще настъпят още по-големи подобрения, които ще бъдат факт, ако редовно се консумира тази невероятна комбинация от куркума и канела.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.