Вижте как ще се подобри здравето ви, ако се откажете от газираните напитки

Газираните напитки са като наркотик – водят до пристрастяване подобно на цигарите и алкохола

 

газираните напитки
Вижте как ще се подобри здравето ви, ако се откажете от газираните напитки

Все повече изследвания откриват вредни ефекти от тях и може би е време да прекратите или поне да намалите употребата им. Вашето здраве рязко ще се подобри, след като замените своята дневна доза газирано с вода. Ето как ще реагират органите ви:

Сърцето първо ще ви благодари, ако спрете газираното. През 2012 г. екип от Харвард установи, че сладките напитки повишават риска от хронични болести на сърцето. Хора, които ги пият, е с 20% по-вероятно да получат инфаркт. Друго изследване от 2011 г. откри, че сладките напитки вдигат кръвното.

Мнозина посягат към диетичната кола следобед в офиса, за да се ободрят с доза кофеин и захар. Това помага временно, но влияе зле на мозъка и мисловните процеси дългосрочно.

Газираните напитки разрушават зъбите, така че отърсването от този порок подобрява оралното здраве и прави усмивката по-бяла.

При екстремна консумация пораженията в устата са като от ръжда. През 2013 г. е описан случай на жена, изпивала по 2 л диетични напитки на ден в продължение на 3 г. Ерозията на зъбите й била като на кокаиноман. Виновник е лимонената киселина, която разяжда зъбния емайл.

Въздържането от газирани напитки ще подсили костите и ще намали риска от остеопороза. За костите и ставите е по-добре вместо тях да пиете мляко.
Бъбреците също ще са в по-добра форма, след като спрете газираното.

Проучванията показват, че то увеличава риска от бъбречни болести и бъбречна недостатъчност. Диетичните напитки намаляват и чернодробната функция. Така че стойте далеч от тях и бъбреците ви ще
са благодарни.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.