Вие сте забележителна личност и сами може да докажете това!

Може да станете онази личност, която в действителност сте, ако следвате тези няколко съвета

lichnost
Във всеки от нас има по една забележителна личност. Лошото е, че заради обстоятелствата тя често остава скрита.

Вземете лист хартия и избройте всичко положително и добро, което притежавате – красив глас, добър слух, отговорност, порядъчност, общителност и т.н. Желателно е да си спомните всички, затова можете да съставяте списъка в течение на няколко дни, като го допълвате. Можете да се посъветвате със свои близки, любими, колеги, но не им казвайте с каква цел изготвяте списъка.
Просто ги разпитайте какво им харесва у вас, какви качества ги привличат у вас.

Ще разберете колко забележителна личност сте и колко още планове искате да реализирате. Например точка 1.: Искам да напиша роман. Погледнете в списъка с положителните качества и открийте онези, които ще ви помогнат да реализирате тази цел – любознателност, любов към четенето. Но липсва например умение да изграждате красиво фразите си, затова пък имате добра фантазия. Нищо страшно – с помощта на подходяща литература по темата ще се справите. И вече сте направили една крачка по пътя към целта си. Ето че сте започнали да живеете истински! С помощта на малки стъпки ще постигнете големи успехи.

Не забравяйте да благодарите на себе си с малки приятни подаръци. Например поставили сте си за цел да стегнете тялото си и да свалите малко (за начало) килограми. Упорито се движите към целта и разбира се, заслужавате награда. Възнаграждението може да се изрази в красив тоалет, който засега ви е леко тесен. Или колие, което отдавна заглеждате, но досега сте смятали за неоправдан харч. Или пък скъп парфюм, който обичате. Кажете си: „За месец (два, три) ще сваля еди-колко си (1,5 или 10) килограма и ще си купя тоалета”. Само не забравяйте да си поставяте реални цели.

Всичко е във вашите ръце!

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.