Вероятността от смърт на рождения ден е голяма. Защо?

Това, че човек може да умре на рождения ден е било докладвано от учените и по-рано

рожден ден
Вероятността от смърт на рождения ден е голяма. Защо?

Но защо е така? До този момент в подкрепа на тази теория са били направени изследвания от американски изследователи, чиито изчисления са публикувани в издание на „Daily Mail“.

По този въпрос, лекарите обясняват подробно защо дъха на смърт в деня на раждането е особено забележим.

Предимно защото хората искат на своя рожден ден да правят неща, които обикновено не биха направили.

„На рождения си ден, хората са склонни да се отклонят от обичайния си режим и да започнат да се държат по различен начин,“ – казват изследователите.

По този начин, драстично се увеличава вероятността по време на партита, които придружават рождения ден, да се случат разни неприятни и застрашаващи здравето и живота инциденти.

Като правило, провокатори на такива инциденти са алкохол и злоупотребата с наркотични вещества, обясняват експерти. В допълнение, малко преди и малко след, както и по време на рождените дни расте броят на самоубийствата.

Авторите на изследването обясняват, че самоубийствената тенденция се изостря от влошаване на депресията. Особено значим e духовния гнет и тежките емоции през последните години – хората губят илюзиите и тегобите в живота ги притискат отвсякъде. Като единствени изход те приемат самоубийството.

Подобни заключения експерти си правят от проучване на данните за смъртта на 25 милиона души на възраст над 14 години.

Повече от 70 000 от тях (73 266) са починал на собствения си рожден ден. Тази цифра изненадва експертите, защото това е „почти седем процента по-високо от очакваното.“ Имайте предвид, че по-рано учените от университета в Цюрих (Швейцария) заявиха: празнуването на рождените дни в напреднала възраст може да бъде опасно за човешкото здраве.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.