https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как се става вегетарианец?

0

Диетолози съветват да не преминавате рязко към безмесно хранене и да станете вегетарианец, макар и за кратко време. Това е страхотно за здравето

Вегетарианец може да стане всеки, макар и за кратко време. Ако запази тези навици за по-дълго време, това ще му е само от полза. Не забравяйте, че организма има нужда от разнообразие.

вегетарианец

Вегетарианец може да станете и ако страдате от някое хронично ьзаболяване. при всички положение диетичния режим ще ви се отрази добре.

Най-добре е да се консултирате със специалист, преди да се откажете от животинските продукти, за да ви посъветва за стъпките.

Важно условие за здравословно и пълноценно хранене е менюто да е балансирано и организмът да не се лишава от необходимите му вещества. Трябват следните
комбинации в дневното меню, за да доставят на тялото ви 8-те важни аминокиселини, необходими за синтеза на белтъчини:

– бобови + зърнени +зеленчуци
– бобови + семена
– ядки + зеленчуци
– зърнени + семена

Препоръчва се половината от дневното меню на вегетарианците да е от сурови плодове, зеленчуци, кълнове.

Добре е начинаещите вегетарианци да знаят, че умората, безсилието, лошата концентрация, косопадът, чупещите се нокти са предупредителни сигнали за недостиг на желязо, цинк, белтъчини. Това означава, че са объркали нещо в менюто и веднага трябва да се погрижат да балансират храната си, пише вестник „Всичко за семейството“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.