https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Вече има уред, който показва колко сме потни

0

В Япония бе пуснат в продажба уред, който предупреждава, когато човек започне да се поти

уред
Този уред е дело на „Коника Минолта“ е с джобни размери.

Настроен е да хваща 3 категории миризми. Той се доближава до областта зад ухото и при наличие на пот издава дискретен предупредителен сигнал чрез смартфона, с който е свързан безжично. Сигналът е аудио и гласи: „Погрижи се незабавно!“ Уредът струва 265 долара.

Фирмата се надява на пазарен пробив, тъй като японците са много чувствителни към миризми и особено ако някой мирише на пот в горещините. Това се смята за доста срамно. Правило номер едно в деловия етикет на японците е да не се издава никаква телесна миризма. Даже има дума на японски за „мирисен тормоз“ – сумехара. Правило номер две е да не се обсъжда миризмата на другия.

Японците се борят с потта неуморно, като в жегите неизменно носят шапки с козирка и покриват главите си с кърпи за нос.

Миналата година „Сони“ пусна в продажба джобен ароматизатор, който разпръсква около човека няколко вида ухания по избор.

Неприятно е човек да се поти, но в летните месеци това е нещо нормално. И все пак, има случаи, при които е добре да се потърси лекарска помощ. Ако забележите, че потенето е прекомерно, потърсете лекарска помощ. Не забравяйте и да се хидратирате добре в летните дни. Не на последно място е и личната хигиена, която е добре да се съблюдава отговорно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.