Вече е ясно защо хората се разболяват от екзема

Вече е ясно защо хората се разболяват от екзема. Това ще помогне на лекарите да намерят и средство за лечение на екземата

екзема
Екземата е състояние, при което петна от кожата се възпаляват и сърбят. С течение на времето те стават червени, напукани и груби. Може да се появят и блистери. Състоянието на екзема засяга една голяма част от хората по света, и се случва поради много и разнообразни причини. Причини, които все още не са известни.

Но, изглежда скоро ще има решение на този проблем.

Лекът срещу екзема вече се вижда на хоризонта, след като учените разкриха какво предизвиква тази специфична кожна болест. Близо 10% от възрастните хора и около 20% от децата страдат от екземи и кожата им ги сърби, зачервява се, боли и се лющи.

В момента кожните лекари се борят само със симптомите на болестта, без да са наясно какво я предизвиква. Британски екип от Университета на Нюкасъл откри, че екземата се появява при липсата на белтъка филагрин, съобщи в. „Дейли телеграф“.

,Доказахме, че дефицитът на филагрин е сам по себе си достатъчен да отключи екземата. Той влияе и на другите белтъци и кожата губи ролята си на защитна бариера“, казва дерматологът д-р Ник Рейнолдс.

Без филагрин кожата се възпалява и се уврежда клетъчната й структура. Съответно би могло чрез прилагането на мехлеми, съдържащи този белтък, екземата да бъде излекувана успешно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.