Вдишай, издишай, или защо правилното дишане е от значение

Правилното дишане е въпрос на тренировки и на това да свикнем да дишаме правилно

 

дишане
Защо е важно да дишаме правилно?

Най-добре е да дишаме през носа.

Някои лечители от Изток казват, че дишането през устата е противопоказно като да приемате храната през носа. И с право, защото въздухът, който влиза през носа се почиства от прах и затопля до телесна температура. Това от своя страна намалява риска от настинка или други неприятни инфекции. Също така, много експерти казват, че по-голямата част от децата, които дишат през носа имат по-добро развитие, защото организмът им се насища по-бързо с кислород.

Правилното дишане трябва да бъде дълбоко рядко

Знаете ли, че кислородът, който влиза в нашето тяло кара мазнините да изгарят? Затова правилното дишане може да ни помогне в борбата с килограмите. Нашите мазнини са натрупани подобно на ненужен отпадък, който чака да бъде запален. Кислородът с удоволствие и лекота ще свърши тази работа. Това означава, че е необходимо да се даде на тялото повече кислород за процеса на горене, които е започнал и който ще стопи излишните телесни мазнини. Също така, в допълнение към изгаряне на излишните мазнини, много експерти препоръчват дълбоко дишане тежки стресови ситуации. Правилното дишане добре успокоява нервната система.

За правилно дишане може да започнете да правите следното: Всяка сутрин и вечер в продължение на 10-15 минути вдишайте дълбоко през носа и издишайте въздуха пак през носа. Упражнението се препоръчва да се извършва при чист въздух и не забравяйте да дишате коремно. Това просто упражнение ще ви даде един доста сериозен прилив на енергия за целия ден и ще ви спаси от ненужните мазнини.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.