Най-добрата рецепта за намаляване възпалението в коленете

Възпалението в коленете може да бъде прекалено болезнено както за възрастните хора, така и за по-младите, и най-вече – за по-пълните хора

vazpalenieto-v-kolenete

Възпалението в коленете или износване на колянната става може да започне още в по-млада възраст. Има много рецепти, които могат да помогнат за стопиране и преодоляване на този процес. Има и предостатъчно лекарства. Възпалението на коленете, както и проблеми с колянната става, се лекуват и с операция. Но защо трябва да се стига до там, като е налице най-добрата рецепта. Тази рецепта ще ви помогне да се справите с възпалението на коленете?!?

Много хора не могат да работят поради проблеми със ставите, или от страх, че ставите ще започнат да ги болят. Но Brigham Young University откри нещо много интересно. Редовният джогинг е полезен не само за здравето като цяло, но също така и за ставите. Кроткото бягане в парка  укрепва ставите на колената. Това се явява най-добрата рецепта за лечение на възпалението в коленете, пише Zee News.

Нещо повече, тичането може да намали възпалението в коленете и ставите и да предпазва от развитие на артрит. За да открият това, учените конкретно измерили нивата на възпалителните маркери в ставната течност от коляното на няколко здрави мъже и жени на възраст 18-35 години. Измерването се извършило преди и след тренировка.

Оказа се, че специфичните маркери в синовиалната течност – цитокините GM-CSF и IL-15 – в по-малка степен, са налични при доброволците след 30 минути тичане. Хората, които са пренебрегнали съветите на лекарите и не са се движили, не са тичали и не са имали почти никаква активност, са били лишени от тези важни маркери.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.