Медни пластини лекуват глухота и възпалени сливици

Металите се използват с лечебна цел още от много дълго време. Днес ще разберета как с тяхна помощ се лекуват възпалени сливици

 

 възпалени сливици
Медни пластини лекуват глухота и възпалени сливици

За лечение древните лечители са предпочитали скъпоценните метали. Според археологически изследвания нашите далечни предци са носели множество украшения от сребро. Използвани са били и украшения от злато и бронз. Тези украшения били носени не от кокетство, а за защита от болести и отвъдни сили.

Лечението със скъпоценни метали се е практикувало от лекарите на Египет. Използвано е още и от лечителите в Сирия и арабския Изток. Тези народи и досега прилагат в практиката си методи на лечение с помощта на метални монети и пластинки, които за кратко позволяват човек да се избави от спазми, язви, нервни заболявания и епилепсия. Оттам идва и традицията да се слагат медни гривни на глезените и на китките на ръцете на новородени деца, които предотвратяват възможното развитие на патологии.

За лечебните свойства на медта е писал Аристотел в своите ръкописи. След като направил няколко опита, той се убедил, че след поставяне на медни пластинки към синина или подутина за кратко тя спада и кожата придобива нормален вид. Древните гърци често използвали медни пластини за лечение на възпаления на сливиците и на глухота.

Древната техника за лечение с метали била потвърдена и от лекарите на Парижката академия на науките през втората половина на XIX век. Те обърнали внимание на удивителния факт на повишената жизненост на хората, работещи в меднолеярски заводи, чието здраве не страдало при многобройните епидемии от холера. При по-нататъшни изследвания се изяснило, че металите се привличат от поразените участъци на тялото и се отблъскват от здравите.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.