https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Хармонизация на пространството с помощта на древната наука васту

0

Васту е древна наука за хармонизация на пространството

vastu
Васту обединява и физическите аспекти на битието, и тънкоматериалните – в това число психологическите и особено духовните.

1. Избавяйте се от боклуците, от старите и ненужни вещи. В тях се съдържа енергията на Сатурн, която препятства и задържа реализацията, дава негативно мислене, провокира болести. Ако не използвате нещо в течение на една година, значи трябва да го изхвърлите.

2. Освободете центъра на жилището. Центърът на дома се нарича Брахмастхан – в него се съдържа най-благата енергия. Ако центърът на дома е свободен, всички енергии ще циркулират правилно
и всички планети ще са „доволни“.

3. Снабдете се с водопад или със сребърна кана с вода в северния сектор на жилището или къщата. За севера отговаря Меркурий, а водата в тази посока способства за обучението, добрия бизнес, комуникативните връзки, професионалния растеж. Само следете да не застоява!

4. Украсете входната врата. От красотата на входа зависи процъфтяването в дома. Добре е да закачите камбанки над вратата, за да може влизащият да звъни с тях ида прогонва злите духове. В коридора трябва да бъде чисто и просторно.

5. Поставете пирамидка в онази част на дома, чийто ъгъл е „отрязан“. Колкото по-голяма е пирамидата, толкова по-добре „ще работи“. Обрязването на ъглите се смята за неблагоприятно, а пирамидата ще хармонизира негативното влияние.

6. Махнете кофата за боклук изпод мивката. Край водата не трябва да има боклук- това ще провокира аварии, свързани с крана и тръбите.

7. Дръжте ценностите и парите си на специално отредено за целта място, в сейф, така че вратичката му да се отваря на север. При това сейфът трябва да се намира в източната част на дома.

8. Отстранявайте битовите неуредици веднага. Не допускайте скърцащи врати, изхвърляйте счупените и нащърбени съдове, изтривайте праха в труднодостъпните места, изхвърляйте старите килими. Не допускайте в дома ви да се натрупат боклуци и прах. Провеждайте ритуали по изчистване на пространството – с мантри, благовония, светена вода и свещи.

9. Всички необходими, но по-големи вещи съхранявайте в западната или в южната част на дома. Едрогабаритните мебели трябва да се аранжират в същите направления. Северът и изтокът, напротив, трябва да са максимално просторни и свободни – те са най-благоприятните посоки в дома.

10. В източната част си направете олтар, в който да стоят духовните изображения на вашето вярване. Старайте се да не смесвате свещени предмети от различни традиции – това. създава енергиен хаос в помещението. В такава обстановка хората ще се карат постоянно…

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.