https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Вани за всеки – разтоварват и зареждат

0

Обикновено ароматните масла се използват в парфюмерията, но те могат да се прилагат и като лечебни средства, тъй като те са едновременно антибиотици, антисептици и витамини. Имат безброй полезни свойства – намаляват болката, ус­коряват зарастването на раните, оказват противо­възпалително действие, влияят благотворно на нер­вната система и т.н. Най-прос­тият метод за лечение с ароматните масла е като се добавят към водата във ваната.

Ако се чувствате уморени, изтощени или имате главоболие потопете се във вана с лавандулово масло. То е един от най-добрите анти­септици в ароматерапията. Освен това по­добрява настроението, повлиява благотворно при депресивни състояния, про­тиводейства на мигрената.

ароматерапия

Приложени директно върху кожата, етеричните масла проникват много бързо в нея и се включват в кръвотока, като по този начин ни лекуват и вътрешно.

Вдишването на самия аромат също помага, защото предава получените сигнали в отделите на главния мозък, които отговарят за важни функции в организма.

Освен че намаляват болката и нервното напрежение ароматните вани са полезни също и при хипертония в нача­лен стадий, дерматози, хронични заболявания на женските полови органи, както и при травми на опорно-двигателния апарат.

Колкото и да са полезни, ароматните вани са противопоказни при някои заболявания. Ако страдате от остри възпалителни заболя­вания, бъбречни бо­лести, исхемична болест на сърцето, захарен диа­бет, микоза и тиреотоксикоза, в никакъв случай не прибягвайте до ароматерапия.

Ето и как се приготвя ваната с ароматни масла:

Вземете душ преди да се потопите във ваната. След това я напълнете с вода с температура 37-40 гра­дуса и добавете етерично масло, не повече от 15 капки.

По желание можете предварително да разтворите маслото в 3-4 супени лъжици мед, смета­на или течен сапун.

Започнете с престой от 5 минути и постепенно увеличавайте времето най-много до 25 минути.

Преди да започнете процедурата с маслото, което сте избрали, е добре да проверите дали нямате алергия към него.

При продължителна употреба на едно и също масло, организмът привиква към него и ефектът започва да отслабва. Затова не употребявайте едно и също масло повече от 3-4 сед­мици.

Спазвайте дозировката, указана на опаковката, тъй като предозирането с ароматно масло може да предизвика изгаряне на кожата.

Можете да използвате лечение с ароматни вани до 3 пъти седмично.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.