Рецептите на Ванга – истинска енциклопедия на здравето

Знаменитата лечителка Ванга оставя на хората безценен дар

ванга

Това са стотици рецепти, които медиците наричат „жива енциклопедия на здравето“.

Много лекари отбелязват, че рецептите на Ванга дават положителен резултат при много заболявания, при това всеки болен може да ги адаптира към собствените си нужди…

САМО ТОВА, КОЕТО РАСТЕ ПОД КРАКАТА НИ

Рецептите са прости за приготвяне, а самите билки – всеизвестни. Лечителката смятала, че човек трябва да се лекува с растенията, които виреят редом, тъй като в природата всички съставки – хора, фауна, флора – живеят в хармония. И още: според Ванга не съществуват строги пропорции в дозировката на „народните лекарства“. Много от тях могат да се използват, така да се каже, „на око“. Тя била убедена, че с билките не можем да си навредим, особено ако не се смесват несъвместими съставки.

При запек. Сутрин и вечер се приема по 1 с.л. желе, приготвено от сварени плодове от зрял бъз. В желето не се слага захар. Ако желаете може да добавите мед.

Прищипване на нерв. Памучна тъкан се намазва със смес от зехтин и разтопен восък и се налага покрай гръбнака по цялата дължина, като се прикрепва с левкопласт. Ако имате достатъчно време правете тази процедура винаги когато се сетите и имате възможност.

Кожен сърбеж. В два литра вода се сварява килограм ечемик и с отварата се облива болният.

Укрепване на имунитета. За целта веднъж месечно се обливайте с отвара от чубрица.

Кашлица (при възрастни). 4 ореха с черупките, 1 с.л. цвят от бъз и 1 с.л. пчелен мед се варят в половин литър вода. Отварата се прецежда и се приема по 1 с.л. три пъти дневно.

Мастит. Пригответе малка питка от меко тесто, като омесите ръжено брашно, топено масло и прясно мляко; оставете я за една нощ, а след това наложете болното място. Лечението се провежда неколкократно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.