https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

В отлична форма между 25 и 35

0

Състоянието на организма в така наречената зряла възраст, се отличава с наличие на повече мускулна тъкна, отколкото мастна такава. Или поне при нормалните обстоятелства. На практика това ще рече, че хората на тази възраст все още нямат проблеми с обмяната на веществата. Но за целта не трябва да се разчита само на възрастта. Не бива да се забравя нуждата от балансирано хранене, достатъчно физическа активност и липса на високо наднормено тегло.

4(4)Добре е на тази възраст да добавите повече мускулна маса, за да можете да се освободите от излишните килограми. Най-подходящи за целта са силовите упражнения, с които това ще стане бързо и лесно. Те помагат на организма и да изгори повече калории. Не ви трябва много време за това: 3 пъти седмично при жените за около 5 минути упражнения и по 15 минути натоварване с кардиотренажерите, на мъжете – 2 до 3 пъти повече.

Постарайте се движението да се превърне в неразделна част от вашият живот. Ако не обичате толкова натоварванията и спорта, то нека да има много разходки във вашите дни. Поне един час на ден. Колкото повече движение има, толкова по-активен ще е вашият обмен на веществата, а това от своя страна значи, че ще се горят повече калории. Не игнорирайте упражненията, ако сте слаби и без особени спортни заложби. Мазнините при слабите хора също се натрупват, но не на обичайните маста като бедрата или корема, а около вътрешните органи и под кожата.

В никакъв случай не бива да се пропускат храненията. Имайте навик за редовно хранене, защото по този начин ще запазите обмяната на веществата на едно и също ниво. Според теглото си, дневните калории, ако не сте с наднормено тегло, трябва да са около 2400. Приемат се по следната схема: 25-30% по време на закуска, около 40% – на обяд и 25-30% – на вечеря.

Не се измъчвайте с диети освен ако някой специалист не ви е препоръчал да го правите. Когато пазим диета, ние губим мускулна и костна маса, вода, а в много случаи мазнините си седят на едно място.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.