В Америка създадоха лекарство против целулит

Повече от две трети от доброволците, останали доволни от резултатите от лечението.
Американска фармацефтична компания завърши изпитанията на лекарството СИАФЛЕКС, което по думите на фармацефтите, успешно се бори с целулита. В изследването са уаствали 150 жени на възраст от 18 до 45г. 61116812Повече от 70% от участничките са останали доволни от резултатите при лечение с ниски и средни дози СИАФЛЕКС. Учените също така са констатирали и цялостно подобрение на външния вид, особено на кожата на седалищните части и бедрата.
Всяка участничка в изпитанията е минала три процедури, съставени от 12 инжекции или пласебо, разделени от три седмични прекъсвания. Количеството участнички, удовлетворени от резултатите на лечението е 68%. При примащите пласебо резултатът е два пъти по-нисък – доволна е останала всяка трета жена – 34%.
Целулитът предизвиква нарушения при обмяната на веществата в тъканите, разположени под кожата. От целулит страдат 85-98% от женския пол, достигнали зряла полова възраст, независимо от националната принадлежности или други особености. Надеждно лекарство против целулит до момента няма.
По думите на Адрин Адамс, президент и изпълнителен директор на Auxilium Pharmaceuticals новият медикамент СИАФЛЕКС е показал на изпитанията обнадеждаващи резултати. Втората фаза на изпитанията ке завърши в края на 2015г, след което лекарството ще бъде предоставено за разглеждане в Администрацията по контрол на хранителни добавки в САЩ, съобщава Daily Mail

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.