https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Устройство ни спасява от хъркането

0

Ново устройство, което бе изобретено от учени има голяма вероятност да ни отърве от досадното хъркане на партньора до нас. Ако искате веднъж завинаги да заспивате лесно и да не се будите от „режещ се дърва“, тогава може да се снабдите с джаджата, която се поставя под брадичката на хъркащия. Устройството се характеризира с това, че изпраща леки електрически сигнали, които стимулират контролиращите езика и гърлото мускули.

Въпросното стимулиране отваря дихателните пътища и по този начин намалява и хъркането. По принцип хъркането се получава, когато тъканите в гърлото се отпуснат дотолкова, че да започнат да вибрират и така да запушат частично дихателните пътища. И колкото по-тесни стават дихателните пътища, толкова по-мощно става хъркането. Техниката използвана в устройството е известна като непрекъсната транскутантна електрическа стимулация. Електродите се поставят от двете страни на гърлото директно под челюстта.

hyrkaneПроучването, което е имало за цел да покаже ефективността на уреда, е наблюдавало общо 33 души. Те са използвали въпросното новаторско устройство всяка нощ за около десетина минути. Изходните резултати са показали, че епизодите на хъркане са намалели веднага след поставянето на устройството. Самата електрическа стимулация е напълно безболезнена и не пречи на съня на човека.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.