https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Упражненията от изправен стоеж имат двойна полза

0

Упражненията, които се изпълняват от изправен стоеж, са с двойна полза. Те укрепват ставите и работят за мускулите

упражненията
Допълнителна екстра е развиването на по-добра координация и равновесие. Освен това тези упражнения не изискват специална постелка или уреди, трябва ви само квадратен метър свободно пространство.

1. От изправен стоеж поставете ръце на тила с лакти точно встрани. Глътнете корема и стегнете таза. Десния крак изнесете назад и се наведете, докато корпусът застане успоредно на пода. При изправянето се усучете от таза вляво, без да променяте положението на ръцете и краката.
Повторете 10-15 пъти първо в едната посока, а след това и в другата.

2. От изправен стоеж сгънете ръце в лактите и ги притиснете към талията. Повдигнете десния крак, сгънат в коляното. Бедрото трябва да е успоредно на пода. След това изнесете крака опънат назад, корпуса наведете напред, а ръцете опънете със събрани длани пред главата. Върнете се по обратния път. Изпълнете същото с другия крак, за да завършите 1 повторение. Изпълнете 15-20 пъти.

3. Изнесете опънати ръце встрани с длани към пода. Като балансирате на левия крак, повдигнете десния встрани с пръсти в контрашпиц. След това го изнесете напред и вляво, като ходилото остава насочено напред. Напрежението първо е във външната част на бедрото, а след това във вътрешната. Повторете по 10-15 пъти с всеки.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.