Упражненията на гладен стомах увеличават издръжливостта на организма

Правете гимнастика сутрин, на празен стомах, и ще бъдете не само по-слаби, но и много по-здрави

 

тичане
Упражненията на гладен стомах увеличават издръжливостта на организма

Според специалистите, ако тичате сутрин рано или правите упражнения на гладен стомах, ще отслабнете много по-бързо. Някои проучвания показват, че физическите упражнения сутрин повишават издръжливостта, правят човека енергичен, ускоряват метаболизма и подпомагат образуването на мускули и топенето на мазнини. Установено е, че най-високият връх на мускулната сила е в периода от 2 часа до 6 часа сутринта. Почти по същото време се увеличава производителността и координацията око-ръка и белодробната функция. Рискът от нараняване е изключително малък.

Още през 2010 година се оказа, че такова ранното бягане и упражненията позволяват да се изгарят повече мазнини. Наскоро въпросът от ползите отново беше повдигнат. Учените са събрали група доброволци, които за шест седмици е трябвало да консумират 30% повече калории, отколкото обикновено. Хората бяха разделени в три групи.

Първата група водила заседнал начин на живот и за времето, през което се провеждало проучването хората в нея са увеличили теглото си средно с 3 килограма и са получили инсулинова резистентност. Втората група само е закусвала и едва след закуска понякога е правила упражненията. Там увеличението на теглото е с около килограм и половина. Също така имало и колебания в равнището на инсулина.

Третата група тренирала преди закуска. Това позволило на хората в нея да запазят първоначалните нива тегло и инсулин и да изгарят повече калории през целия ден.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.