Упражненията елиминират жаждата за нездравословна храна

Жаждата за нездравословна храна може да превърне и най-здравомислещия човек в наркоман. Но, има един способ, благодарение на който може да се спре

жаждата за нездравословна храна
Жаждата за нездравословна храна е причина за излишните килограми на една много голяма част от дебелите хора.

Ето какво откриха учените.

Очевидно е, че хората, които често правят физически упражнения, не се нуждаят награда под формата на високо калорични храни. Той установяват служителите в университета в Лийдс. В първото им проучване участват 180 доброволци на възраст от 18 до 70 години. Участниците носели устройство за наблюдение за нивото на тяхната физическа активност, пише Дейли мейл.

Учените са установили, че хората, които са заети с физическа активност през повечето време (повече от три часа на ден), 15% по-малко е вероятно да ядадт мазни храни. Тези доброволци предпочитат храни, които са с ниско съдържание на мазнини. Докато участниците, които правили по-малко физически упражнения, или били физически активни само 80 минути на ден, изпитвали много по-голямо желание за вредни храни. Жаждата за нездравословна храна ги карала да ядат повече и да спортуват по-малко.

Във второто проучване, на 34 доброволци била дадена високо калорична или нискокалорична каша. Активните участници несъзнателно са яли по-малко по време на следващото хранене, ако преди това са хапнали овесена каша с високо съдържание на калории. По-малко активните доброволци и двата пъти консумирали едно и също количество храна.

Изводът не е приятен – колкото по-малко е движението, толкова по-голяма е жаждата за нездравословна храна. Излиза, че колкото повече се спортува, толкова по-малко се яде.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.