https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Комбинирайте упражненията за по-голяма полза

0

Ако работите едновременно за корема и за гърба, ще засилите цялата си снага и ще постигнете по-бърз ефект, затова трябва да комбинирате упражненията

Упражненията, които ви предлагаме днес, са много ефективни

упражненията

През последните години комбинираните упражнения добиват все по-голяма популярност. Те не само пестят време, но и подобряват ефекта върху групата мускули, върху която сте съсредоточили усилията си. Предлагаме ви комплекс, чрез който ще натоварите едновременно и коремната преса, и гърба. По този начин ще засилите цялата си снага, стойката ви ще стане по изправена.

Упр. 1: Застанете в изправен стоеж. Поставете длани на пода (сгънете колене, ако ви е трудно). Правете „крачки“ с ръцете напред, докато не заемете положение за лицеви опори и отделите петите си от пода.

Напрегнете мускулите на корема и опънете тялото като струна. Като запазвате това положение, направете подскок напред към ръцете. След това -обратно. Направете 3 подскока, приближете ръце до ходилата и се изправете. Това е едно повторение, изпълнете 10.

За напреднали: Стъпете върху пластмасови чинии и хлъзнете краката си широко встрани. След това стегнете коремните мускули, съберете краката и ги хлъзнете напред и вляво. Бавно ги изправете и при следващото повторение ги хлъзнете вдясно. Върнете се в изходно положение и изпълнете упражнението 10 пъти.

Упр. 2: Отново заемете положение за лицеви опори – дланите са точно под раменете, а тялото образува права линия от главата до петите. Напрегнете мускулите на корема и повдигнете десния крак до нивото на таза. След това сгънете крака и протегнете дясното коляно към левия лакът. Задръжте бедрата успоредно на пода, повдигнете отново десния крак и повторете упражнението.

Направете го по 10 пъти с всеки крак.

Упр. 3: Легнете по корем върху фитнес топка, подпрете се на ръце и бавно се придвижете напред, докато на уреда останат само прасците ви. Дланите трябва да са през пялото време под раменете, а коремът е стегнат. Повдигнете десния крак нагоре. Фиксирайте тялото в неподвижно положение и като задържате десния крак, бавно изтъркаляйте топката напред, като сгъване левия крак. Изтъркаляйте топката обратно и повторете по 10 пъти с всеки крак.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.