https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Две упражнения, които гонят умората

0

С тези две упражнения може да постигнете добра и хармонична фигура, дори и когато сте прекалено уморени, за да тренирате

umorata
Когато си преуморен, не ти е до усилени тренировки. Дори когато цял ден да си седял пред бюрото. Това е основната причина за все по-голямата популярност на щадящи упражнения от системите пилатес и йога. Обединението им обаче има магическо въздействие върху тялото.

И двете програми мобилизират вътрешните ресурси на организма, изискват висока концентрация и усещане на всяко движение. Освен това подобряват координацията на движението и развиват равновесието. Все качества, необходими на хората, водещи по-заседнал начин на живот.

1. Седнете, сгънете колене и стъпете на пода със събрани ходила. Хванете бедрата с ръце и повдигнете краката така, че прасците да бъдат успоредни на пода. Задръжте в това положение за 3-4 дихателни цикъла. Без да променяте позата, стегнете корема и леко закръглете гръбначния стълб. Наведете се с няколко сантиметра назад. С вдишване се върнете във вертикално положение. Повторете 3-5 пъти.

Усложнен вариант: Изпълнявайте упражнението на нестабилна повърхност – например на възглавницата на дивана.

2. Подпрете се на сгънати ръце зад гърба. Лактите са точно под раменете. Коленете също са сгънати, пръстите на краката леко докосват пода. Стегнете корема, издишайте и усучете колене вдясно. С издишване опънете крака диагонално на корпуса. Върнете се в изходно положение и направете упражнението в другата посока. Това е 1 повторение, направете 8-10.
Усложнен вариант: Подпирайте се на опънати ръце, пръстите им сочат назад.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.