https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Колкото и да налагат някои поп звезди мощните си бедра на екрана, стегнатите и слаби крака си остават блян

крака
Упражнения за слаби крака

За да се превърнат в реалност слабите крака, се изисква здрава работа. При това след задължителната диета за стопяване на излишните мазнини.

Подборка от най-ефективните упражнения за крака ще ви помогне по- бързо да влезете в мечтаните джинси. Те са и по- трудни, така че в началото няма да успеете да изпълните предписаните повторения, но упорствайте.

1. Вземете гири в ръце, поставете фитнес топка на стената и се подпрете на нея. Ходилата са изнесени по-напред. Бавно клекнете до прави ъгли в коленете, като изтъркулвате топката по стената с гърба си. Задръжте така, докато преброите бавно до 5. Върнете се в изходно положение и повторете още 6-10 пъти.

2. Легнете по корем и вземете гири в ръце. Повдигнете едновременно опънатите си крака нагоре, ръцете с гири в тях изнесете косо напред, като повдигате гърдите. Старайте се бедрата да са във въздуха. Погледът е насочен напред. Задръжте така 5-6 секунди и се отпуснете обратно на пода. Направете 7-8 повторения.

3. Легнете на лявата си страна. Сгънете левия крак под прав ъгъл и го отпуснете на пода. Десния повдигнете максимално нагоре, като си осигурявате допълнителна тежест с гира върху бедрото. Внимавайте ходилото му да е винаги обърнато напред, а не нагоре. Бавно отпуснете обратно, без да докосвате пода. Повторете по 15-20 пъти с всеки крак.

4. Заемете поза планк на опънати ръце. Стегнете корема и не извивайте гърба. Главата е естествено продължение на гърба, не я повдигайте нагоре. Изнесете левия крак максимално нагоре бавно и плавно, без да замахвате. Върнете го обратно, като го задържате да не пада от тежестта си. Направете 15-20 повторения първо с единия, а след това и с другия крак.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.