https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Упражнения за ръцете – изживейте лятото със самочувствие

0

Къси ръкави, потници, бански костюми – лятото излага на показ ръцете, затова е важно в каква форма са

ръцете
На 20 няма защо да се безпокоите за състоянието на ръцете, но след 25 мускулите започват да се отпускат, ако не са получили необходимата доза натоварване.

Упражненията с гирички са най-популярния и достъпен вариант. Ако нямате опит с тях, започнете с тежест от 1 кг. Но постепенно я увеличавайте, не разчитайте само на броя на повторенията. Оптималният вариант е по 3-5 кг всяка гира.

1. Застанете в изправен стоеж и разтворете крака на педя един от друг. Леко сгънете коленете и наведете корпуса напред. Стегнете корема и не допускайте извиване в кръста. Ръцете с гирите отпуснете надолу с длани една към друга. Без да променяте положението на тялото, сгънете ръце в лактите и ги изнесете назад. Гирите трябва да стигнат нивото на гърдите. Направете 2 серии по 15-20 повторения.

2. От същото изходно положение разтворете крака малко по-широко от раменете. Хванете по-тежка гира с двете ръце, сгънете лакти и я доближете до гърдите. Стегнете корема и таза. От това положение направете дълбок клек до прави ъгли в коленете. Корпуса наведете напред, за да стягате и седалищните мускули. Изправете се и повторете. Движението трябва да е бавно и без инерция. Направете 2 серии по 10-15 повторения.

3. Легнете по гръб, кръстът трябва да е плътно на пода. Сгънете събрани крака, докато прасците застанат успоредно на пода. Изнесете гирите нагоре с длани една към друга. Без да променяте положението на тялото, отваряйте ръце встрани и отново ги опъвайте горе. Лактите винаги трябва да са леко сгънати, за да пазите ставите. Направете 2 серии по 15-20 повторения.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.