https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Упражнения за няколко мускулни групи

0

Когато тренирате за една определена част от тялото, не трябва да пренебрегвате съседните мускулни групи

 мускулни групи
Упражнения за няколко мускулни групи

Например да стягате бедрата, а прасците да оставите да бездействат. Така визуалният ефект от мъките ви ще е незначителен, а и натоварените части няма да работят достатъчно. Тялото е единен организъм, всички негови мускули са свързани и взаимно си влияят.

За да са стройни краката ви открай докрай, трябва да работите дори за глезените си, да не пренебрегвате и седалищните мускули.

1. Застанете в изправен стоеж и изнесете левия крак малко напред. Приберете корема, стегнете седалището и леко наведете корпуса. Повдигнете пръстите и балансирайте само на пети, без да разпускате тялото. Дръжте така 4-5 секунди и направете крачка с другия крак напред. Отново се повдигнете на пети. Продължавайте така 40-60 секунди.

2. От изправен стоеж със събрани крака направете дълбок напад напред с десния крак. Отпуснете се в клек, докато в коленете се образуват прави ъгли. Дръжте гърба прав, а корема стегнат. Изправете се и повторете. Изпълнете по 15-20 пъти с всеки крак.

3. От същото изходно положение изнесете ръцете опънати напред с длани към пода. Стегнете корема и приклекнете, като изнасяте седалището максимално назад – все едно сядате на стол. Задръжте в положението, в което можете да издържите 7-8 секунди. Изправете се, разтърсете крака и повторете още 5-7 пъти.

4. Легнете по гръб и опънете крака перпендикулярно на пода. Стегнете ги и приберете корема. От това положение правете ножица, като редувате краката. Колкото по-широко ги разтваряте встрани, толкова по-голямо ще е натоварването върху бедрените мускули.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.