Упражнения за няколко мускулни групи

Когато тренирате за една определена част от тялото, не трябва да пренебрегвате съседните мускулни групи

 мускулни групи
Упражнения за няколко мускулни групи

Например да стягате бедрата, а прасците да оставите да бездействат. Така визуалният ефект от мъките ви ще е незначителен, а и натоварените части няма да работят достатъчно. Тялото е единен организъм, всички негови мускули са свързани и взаимно си влияят.

За да са стройни краката ви открай докрай, трябва да работите дори за глезените си, да не пренебрегвате и седалищните мускули.

1. Застанете в изправен стоеж и изнесете левия крак малко напред. Приберете корема, стегнете седалището и леко наведете корпуса. Повдигнете пръстите и балансирайте само на пети, без да разпускате тялото. Дръжте така 4-5 секунди и направете крачка с другия крак напред. Отново се повдигнете на пети. Продължавайте така 40-60 секунди.

2. От изправен стоеж със събрани крака направете дълбок напад напред с десния крак. Отпуснете се в клек, докато в коленете се образуват прави ъгли. Дръжте гърба прав, а корема стегнат. Изправете се и повторете. Изпълнете по 15-20 пъти с всеки крак.

3. От същото изходно положение изнесете ръцете опънати напред с длани към пода. Стегнете корема и приклекнете, като изнасяте седалището максимално назад – все едно сядате на стол. Задръжте в положението, в което можете да издържите 7-8 секунди. Изправете се, разтърсете крака и повторете още 5-7 пъти.

4. Легнете по гръб и опънете крака перпендикулярно на пода. Стегнете ги и приберете корема. От това положение правете ножица, като редувате краката. Колкото по-широко ги разтваряте встрани, толкова по-голямо ще е натоварването върху бедрените мускули.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.