https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Упражнения с плажна топка? Защо не – полезно е!

0

Упражненията с плажна топка са лесни и приятни. Опитайте тази невероятно разпускаща гимнастика на плажа – ще си прекарате още по-добре

плажна топка
Упражнения с плажна топка? Защо не – полезно е!

Почивката не е причина да се откажете от тренировките си. И без това понякога на плажа ви доскучава, може да си осигурите разнообразие с няколко упражнения. За да се впишете в обстановката, използвайте за тях плажната топка на детето.

1. Седнете на пясъка, краката сгънете в коленете и стъпете на цяло ходило. Отпуснете гърба назад, колкото можете, и започнете да изнасяте топката вляво и вдясно, като се усуквате само от кръста. Повторете 12-20 пъти.

2. Отпуснете се на гръб и стиснете топката между прасците. Повдигнете едновременно краката и горната част на гърба, като се опитвате да докоснете топката с ръце. След това се върнете в изходно положение. Повторете 10-15 пъти.

3. Легнете на дясната си страна, топката остава стисната между прасците. Започнете да повдигате краката, колкото можете по-високо, и да ги отпускате обратно към пясъка, но без да го докосвате. Повторете 10-15 пъти и се обърнете на другата страна.

4. Застанете в изправен стоеж и изнесете топката над главата с опънати ръце. Напрахте крачка напред с левия крак и се отпуснете в напад до прави ъгли в коленете. Едновременно с това протегнете ръцете с топката напред. Върнете се в изправен стоеж. Повторете по 10-15 пъти с всеки крак.

5. Преместете топката между коленете. Направете клек, като изнасяте таза назад, а корпуса -напред. Опънете ръце пред себе си с длани една към друга. Бавно се изправете. Повторете 10-15 пъти.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.