https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Упражнения с фитнес топка – чудесен начин да изваете супер тяло

0

С фитнес топка може да моделирате тялото си лесно, бързо и ефективно

fitnes topka
Упражненията с фитнес топка помагат за стягане на всички групи мускули. При това уредът е един от най-евтините, особено ако си го купите от детски хипермаркет, а не от спортен магазин.

Ако за пръв път се срещате с топката, изберете я според ръста си. Диаметър 75 см е най-универсален, подходящ е за височина около 170 см. По-ниските ще трябва да си вземат с размер 65 см. Внимавайте при надуването. Топката не трябва да е прекалено твърда, защото ще ви е невъзможно да запазите равновесие на нея. Общото правило е, като седнете отгоре, тя да се смачква с около 5 пръста.

1. Върху топката може да работите и с гирички. Легнете по гръб, така че главата ви да е извън уреда. Дръжте врата стегнат, не допускайте напрежение в него. Краката са сгънати в коленете и стабилно стъпили на пода. От това положение сгъвайте и разгъвайте ръце, като дланите ви непрекъснато са насочени една към друга.

За да запазите равновесие, сте принудени да държите корема и седалищните мускули стегнати, така че ще натоварвате и тях.

2. Легнете на пода и поставете сгънатите си крака върху топката. Сложете ръце на тила и бавно повдигнете главата и горната част на гърба. Не дърпайте с главата и лактите. След като направите 8-10 повторения, започнете да усуквате корпуса от талията веднъж вляво и веднъж вдясно. Направете още 10-15 повторения.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.