https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Упражнения гонят целулита

0

За да се поддържа едно тяло във форма, човек трябва да се грижи за него. Ако искате да се отървете от досадния целулит, то със сигурност ще трябва да понаправите малко упражнения. Без тях и само с диета няма да се мине. При упорство след 2-3 седмици редовно трениране с долните упражнения, портокаловата кожа ще се разреди, ще омекне и ще стане приятна на външен вид и допир. Системата се изпълнява всеки ден само по 10 мин. Така че няма да ви заеме много време, не се оправдавайте. Много е важна и загрявката преди това – прави се 5-минутно бягане на място.

1. Сядате върху петите си като леко разтваряте коленете. Ръцете, пръстите на които са разперени, се опират зад тялото на пода, т.е те са ви опората. Тежестта на тялото е необходимо да се усети върху петите. Врата се отпуска. От така направената изходна позиция на тялото, направете всичко възможно да стегнете дупето, повдигате го на няколко сантиметра от петите, като в същото време корема се изтласква напред. През цялото време гържът остава изправен. Връщате в изходна позиция и правите 10 повторения.

20034_248449998953_2956112_n2. Заставате зад стол с облегалка, като се хващате за нея. Краката трябва да са леко разкрачени. От тази изходна позиция се повдигате на пръсти след което плавно клякате с изправен гръб, докато усетите напрежение в мускулите на бедрата и дупето. Колкото по-бавно изпълнявате упражението, толкова по-ефективно ще е то. Направете 10 повторения.

3. Сядате върху петите си, изпъвате ръце нагоре и сключвате дланите. От тази изходна позиция се опитвате да повдигнете таза и да го изнесете напред и встрани, така че да седнете от лявата страна на краката. Връщате в изходна позиция. Направете по пет повторения за всяка страна.

4. Сядате пред стол или маса с разкрачени крака. Гърбът трябва да е изправен, ръцете да са опрени в пода, плътно до тялото, като изпълняват ролята на опора. Обвийте стола от двете страни с ходилата си. Не бива да се чувства напрежение в гръбнака. От тази позиция стиснете здраво стола с крака, все едно се стараете да го смачкате. Трябва да се усети напрежение от вътрешната страна на бедрата, прасците и коленете. Бройте до 100 и чак тогава отпуснете напрежението.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.