https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

По-трудните упражнения за отслабване са много по-ефективни

1

Няма смисъл да включвате в тренировката си лесни упражнения, които не са предизвикателство за вас

Тях обикновено изпълнявате машинално, без да се концентрирате, и ефектът е минимален. Мускулите са привикнали и не изпитват нужното усилие, което да ги стяга.

Когато упражнението е трудно, сте по-концентрирани, влагате повече енергия да се справите с него, изразходвате повече калории.

Затова е по-добре да направите две трудни упражнения с напрежение, отколкото 5 лесни набързо.

  1. Легнете по гръб и повдигнете опънати крака перпендикулярно на тялото с пръсти в контра шпиц. Със силата на корема и без да замахвате, повдигнете таза нагоре. Не е нужно да гоните голяма височина, 2-3 см са достатъчни, но повдигането да е с корема. Задръжте секунда и върнете на пода. Направете 2 серии от по 6-8 повторения.
  2. Седнете, сгънете крака в коленете и ги повдигнете от пода Отпуснете гърба назад и протегнете ръце покрай бедрата. Балансирайте на седалището. Опънете крака напред и едновременно с това отпуснете гърба към пода, но без да го докосвате. Върнете се по обратния път. Направете 2 серии от по 8-12 повторения.
  3. Легнете отново, опънете косо напред събрани крака и задръжте така със силата на коремните мускули, докато преброите бавно до 5. След това отпуснете крака вдясно и отново задръжте до 5. После направете същото вляво. Починете малко и повторете още веднъж.
  4. Обърнете се по корем и протегнете ръце напред с длани една към друга.
    Повдигнете краката от пода и задръжте така След това изнесете десния крак още по-високо и едновременно повдигнете лявата ръка. Задръжте за няколко секунди и направете същото противоравно. Отпуснете се на пода за почивка. Повторете още 4-8 пъти.

Comments

1 thought on “По-трудните упражнения за отслабване са много по-ефективни

  1. 4-ия съвет е особено ценен, аз го правя и съм изключително доволен от ефекта. Иначе не е нужно да тренираш дългогодишно, за да си даде сметка човек, че когато се поизпоти с по-трудни упраженения във фитнеса и резултатите от тренировката в залата се оказват много по-добри от леката тренировка. Разбира се в крайна сметка всеки преценя колко и кога да тренира според визията и физиката, които иска да притежава 🙂
     

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.