Ново тяло с нови упражнения – най-доброто за отслабване през пролетта

Правете упражнения редовно, но и редовно разнообразявайте за по-бързи и ефективни резултати в отслабването

упражнения
Ново тяло с нови упражнения – най-доброто за отслабване през пролетта

Колкото и да са ефективни някои упражнения, рано или късно тялото привиква с тях.

Разнообразявайте програмата си през два-три месеца, ако не искате да зациклите в резултатите. Направите ли го с комбинирани упражнения, ще е най-добре, защото така ще промените натоварването в няколко групи от мускули.

1. Легнете на дясната си страна и се изправете на лакът и вътрешната страна на ходилото. Стегнете тялото и го дръжте в една линия през цялото време. Така вече натоварвате мускулите на десните ръка и бедро, работите и за корема. От това положение изнесете левия крак нагоре. Пръстите му задължително трябва да са в контрашпиц и насочени напред, а не нагоре. Движението трябва да е бавно, мускулите стегнати. Върнете обратно, но не докосвайте опорния крак. Направете 2 серии по 15-20 повторения първо с единия, а след това и с другия крак.

2. От същото изходно положение поставете лявата ръка на тила. Лакътят й сочи нагоре. Задръжте краката и таза неподвижни, усучете се от талията и опитайте да докоснете с левия лакът дясната опорна длан. Не бива да отпускате корпуса към пода. Направете по две серии от 10-15 повторения на всяка страна.

3. Запазете положението на тялото, но се отпуснете на пода. Дясната ръка опънете покрай тялото, лявата остава на тила. Повдигнете едновременно корпуса и опънатите крака, докато застанете с опора на таза и на десния лакът. Краката са събрани, пръстите им са насочени напред. Опитайте да докоснете с левия лакът лявото коляно, така ще работите и за талията. Повторете по 10-15 пъти във всяка посока.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.