Упражнения с медицинска топка извайват талия на оса

Функционалните упражнения с топка включват няколко групи мускули и затова изискват пълно съсредоточаване и контролиране на цялото тяло

упражнения
Упражнения с медицинска топка извайват талия на оса

Да се напънете за упражнения с топка си струва, защото ефектът от тях е бърз и качествен. Програмата ще ви позволи да оформите талията за по-кратки срокове, въпреки че тази капризна част от тялото изисква продължителни усилия. За да изплюете топката от корема, ви трябват две топки – голяма за фитнес и тежка медицинска.

1. Подпрете гърба върху фитнес топка, допряна до стена. Ходилата са на половин крачка напред, коленете са леко сгънати, седалището е стегнато. Изнесете медицинската топка пред гърди. Издишайте и се усучете вляво, като запазвате коленете неподвижни. Върнете се в изходно положение с вдишване. Повторете по 10-15 пъти във всяка посока.

2. Застанете на колене пред фитнес топката, а медицинската стиснете между бедрата. Отпуснете се напред и се подпрете с лакти на фитнес топката. Корпусът и бедрата трябва да са в една линия. Повдигнете се във въздуха и застанете с опора само на пръстите на краката. Дръжте корема стегнат. Върнете се в изходно положение, като се стараете да не изнасяте таза назад. Повторете 15-20 пъти.

3. Легнете на фитнес топката, като тазът и бедрата трябва да останат извън нея. Поставете ръце на тила. Медицинската топка стиснете между коленете, сгънати под прав ъгъл. Опънете десния крак успоредно на пода и леко повдигнете главата. Задръжте в това положение за 2-3 дихателни цикъла и се върнете обратно. Повторете по 5-8 пъти с всеки крак.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.