Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ribolove/public_html/zdrave24/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Употребата на алкохол убива сърцето

Употребата на алкохол убива сърцето

Влиянието на алкохола върху сърцето е рязко отрицателно. Хроничната злоупотреба с алкохол предизвиква кардиомиопатия. Алкохолната кардиомиопатия се среща най-често при мъжете. Симптомите на заболяването се проявяват обикновено при употреба на алкохол повече от десет години. Първите признаци са задъхването, което често е съпроводено със сърдечна недостатъчност. Пиещите също така
,умогат да се оплакват от кашлица, особено през нощта и описват че се чувстват отпаднали, като при грип. При прогресиране на заболяването пациентите чувстват все повече умора и се оплакват от болки в гърдите при физическо натоварване. Понякога може да се развие изхемична болест на сърцето. Сърдечната недостатъчност води до застой на кръвта в белите дробове, сърдечна аритмия, системно оттичане, анорексия и чувство на дискомфорт в стомаха.
Влиянието на алкохола на сърцето повишава кръвното налягане, независимо от възрастта, килограмите, рассата и това пуши ли пациентът или не. Съществува дозависим ефект, който изменя систоличното налягане. Дори 1-2 чашки алкохол дневно могат да повишат кръвното налягане.
Засилват се проблемите с коронарните артерии на сърцето при системна употреба на алкохол. Вероятноста от развитие на инфаркт на миокарда е много по-голяма при алкохолиците, независимо от свитите артерии. Сръдечният ритъм обикновено възникват след прием на големи дози алкохол при пациенти без клинично проявяване на сърдечни заболявания. Към тези аритмии се отнасят – пресърдечна фибрилация, трептене на предсърдието, предсърдечна тахикардия, предсърдечни екстрасистоли.
Макар че при нормално състояние след абстиненция не се наблюдават остатъчни ефекти, изразените аритмии могат да предизвикат смърт. Влиението на алкохола върху сърцето предизвиква нарушение на сърдечния ритъм, след което и смърт на пиещия. Понякога тези проблеми водят до инвалидизация, а такъв човек не е сподобен в бъдеще да работи и изпълнята физическа работа.

Един от най-добрите начини за спиране на алкохола е с помощта на билковите капки Алкофитал. Този продукт е изключително полезен, тъй като има възможност да се дава на пиещия и без неговото знание от близките му. Самите капки предизвикват непоносимост при употреба на алкохол, като предизвикват гадене при всяка чашка, в следствие на което човек постепенно спира да пие.

Алкофитал e препарат, който представлява етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.