Уникална дъвка ще определи дали едно лице има рак

Интересен метод за диагностициране на рак откриха учените. Благодарение на една уникална дъвка ще можем да знаем дали имаме рак или не

уникална дъвка
Уникална дъвка ще определи дали едно лице има рак

Над тази уникална дъвка, която ще може да открива дали страдаме от рак, или не, работи екипа на Volatile Analysis. Дъвката абсорбира летливи органични съединения от слюнката на индивида.

След това, в дъвката се търсят съединения, свързани с болестта рак. В тази връзка, експертите ще могат да разберат дали един човек има онкологично заболяване, и ако има – какъв вид е.

Според специалистите, дъвката е в състояние да замени обичайните тестове. Този диагностичен метод е много по-точен, тъй като венеца е дълго време в устата. Разработчиците се надяват, че дъвките ще спаси живота на много хора.

Но, освен това, учени от Университета на Вашингтон наскоро създадоха преносима система за диагностика на базата на смарт телефони. Тази система работи, като се анализират няколко проби в даден момент. Освен това е в състояние да идентифицира биомаркерите на заболяването рак. Това е истинска мобилна лаборатория, която, освен надеждна, е и много бърза.

И още една добра новина в тази насока. Намазка от носа може да замени диагностичните процедури по откриване на рак на белия дроб.

Най-общо казано – секрет от нова ще се взима само на хора, които са потенциално опасни. Опасността се заключава в това да имат сериозни увреждания на белия дроб. Според учените, състоянието на лигавицата на носа показва състоянието и здравето на всички дихателните пътища.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.