Уникален гел спира кръвта само за няколко секунди

В една малка лаборатория в Бруклин, учени разработват хемостатичния гел VetiGel

SPECIAL BEAUTE : 10 LECONS DE SEDUCTION.
Специалистите наричат този гел научен пробив и огромно постижение. Гелът ще трябва да се прилага директно върху раната и кървенето ще спира почти веднага. Докато не бъдат преминати всички проучвания, гелът ще бъде ползван само върху животни, като това ще е напълно безопасно за тях. И въпреки това имаме всички основания да вярваме, че този иновационен продукт ще е полезен и при лечението на хората.

Според учените, с този гел кръвта може да бъде спряна в рамките на 20 секунди. Това е рекордно постижение в съвременната медицина. Под влияние на гела и неговите съставки, тромбоцитите започват да образуват мрежа. Самият гел е направен от растителни полимери. Те въздействат на природните сигнали и казват на кръвта да се съсирва, ускоряват хемостазата, подсилват мрежата за свързване на тромбоцити и фибрини. Това дава стабилна основа за образуването на тромби.

Положителният ефект се постига чрез многостранна експозиция – на клетъчно ниво и на физическо ниво (гела осигурява стабилно налягане при съдово увреждане). Този невероятен продукт е подходящ за използване при различни травми на меката и съединителната тъкан на кожата, при по-дълбоки рани. Тепърва ще се проучва дали може да се използва за операции. Когато кървенето спре, учените ще добавят съставка в гела, така че той да образува твърда коричка върху раната.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.