Уморени сте? Направете си масаж на ръцете.

Един от най-простите начини да имате крепко здраве и добро самочувствие, да премахнете умората и главоболието, е с всекидневен масаж на ръцете и по-точно на китките и пръстите на ръцете. Източната медицина казва, че и върху китките се намират различни точки, отговарящи на органите в човешкото тяло. Ето защо, ако отделяте по 5-10 мин за разтриването им, то ще замени пълноценния масаж на цялото тяло.

Как да овладеем техниката? Масажът се започва с обикновено „умиване на дланите“, т.е. триенето им една в друга. След това се започва с интензивно разтриване на китките с длани. Когато ги усетите позагрели, започнете да масажите самите пръсти.

ee2ed2c9bad748b17b3f8b9a934db522_1_largeАко ръката, с която си служите по-често е дясната, то започнете първо да разтривате кутрето на лявата ръка и обратно. След това с палеца и показалеца на дясната ръка масажирайте възглав­ничката на ноктената фаланга на кутрето на лявата ръка.

После хубаво се разтрива пръста от всяка страна: страничните части, горната и долната част на кутрето, а после се хваща пръста на дясната ръка и се движи по посока на часовниковата стрелка и обратно на нея.

Накрая обтегнете ставите на пръстите и сте готови. Усетихте ли се по-различно сега?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.