https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Лесни упражнения за настройване на ума

0

Тези лесни упражнения за настройване на ума ще ви помогнат винаги да сте в кондиция

uma
За да се научите да настройвате ума си по най- правилния начин, може да направите няколко упражнения.

Изключете автопилота още от ранна утрин. Докато отивате на работа, не вървете механично към автобусната спирка и не вземайте разстоянието до офиса, отнесени в собствените си мисли.

Ходете бавно и внимателно оглеждайте всичко около вас. Каква е пътната настилка? Какви дрехи са прострени по балконите? Променило ли се е нещо в квартала ви? Как изглеждат хората в градския транспорт? Запомнете всичко, което е ново, различно и необичайно.
Щом влезете в офиса, не започвайте веднага да работите. Обърнете внимание на колегите си, подредете бюрото си, систематизирайте задачите си. По този начин ще спрете реенето на мисълта си към миналото и бъдещето и ще я съсредоточите върху настоящето.

В процеса на работа се опитвайте да разрешавате всеки проблем по нестандартен начин. Възможно е в началото да допускате грешки, но постепенно ще се научите да разнообразявате перспективите си и това рано или късно ще доведе до напредък в кариерата ви.

Бягайте от шаблона дори в думите
Спрете да вкарвате всяко нещо в шаблон. Изказвания от рода на „Никога няма да ми вдигнат заплатата “ не са от полза. По-добре си поблъскайте главата какво се очаква да направите, за да получите мечтаното повишение. Ако няма перспектива във фирмата, в която сте в момента, анализирайте възможностите за смяна на работата и не отлагайте предприемането на конкретни действия.

Не пропускайте обаче да погледнете на ситуацията и от друг ъгъл. Не ви вдигат заплатата, но пък нямате фиксирано работно време и можете да излизате в отпуска, когато пожелаете. Тъй като другаде едва ли ще се радвате на тези привилегии, добре помислете, преди да напуснете.

Когато не успявате да вземете решение, превключвайки „ключа“, потърсете чуждо мнение. Околните често гледат на нещата от съвсем различна камбанария.

В края на краищата ще се научите сами да се настройвате към идеалното умствено състояние. Когато се сблъскате с проблем, най- напред включете външния си фокус, за да може изцяло да се съсредоточите върху него и да забележите всяка подробност. След това преминете към вътрешния фокус, като оставите мислите си свободно да се реят, анализирайки всеки аспект от случката. Вероятно ще водите ожесточени вътрешни спорове, защото всяка ситуация е многолика и има повече от едно решение. За да не се отплесвате, съзнателно задържайте вниманието си в настоящето. Преценете кое от възможните решения на проблема би го отстранило най-бързо. Чак след това си позволете да надникнете в бъдещето, като помислите кое би го решило най-трайно. Потърсете компромисен вариант, подходящ за конкретния случай.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.