Учените: Как да се избегне рак на гърдата?

Учените: Как да се избегне рак на гърдата?

Според специалистите е възможно да се избегне рак на гърдата. Вижте как!

Учените: Как да се избегне рак на гърдата?
Учените: Как да се избегне рак на гърдата?

Коварното заболяване рак на гърдата е в резултат фактори като на влиянието на генетиката, околната среда и начина на живот. И, според експертите в Оксфордския университет, заболяването от рак на гърдата може да бъде предотвратено. Така например, на 15 минути активни упражнения на ден могат да намалят риска от рак с една пета, пише The Telegraph . Едно проучване на 120 000 жени в постменопауза, показа, че ако една жена тича всеки ден в продължение на 15-35 минути, то това ще е една от най-лесните и ефективни превенции срещу туморното заболяване.

Също така, специалистите препоръчват редовно да се ходи на прегледи. Фатално е ако ракът се диагностицира в късните стадии. Намалява риска от рак и кърменето, с 10%. The World Cancer Research препоръчва на майките да кърпят поне 6 месеца. В допълнение, здравословното хранене намалява вероятността от смърт от сърдечно-съдови заболявания със 17%. Заедно с това се предотвратява и заболяването от рак.

Учените от Бостън смятат, че жените трябва да се откажат от алкохола. Проучването показа, че алкохолът причинява 15% от смъртните случаи, свързани с рака. Алкохолът и бялата захар са едни от най-канцерогенните вещества в света. По-опасни са дори от мазните храни. Те увеличават риска от рак с една пета.

Освен това, активния прием на наситени мазнини създава предпоставка за повишен риск от хормонално зависим рак на гърдата с 28%. Опасно е и наддаването на теглото. По този начин не само има вероятност от заболяване от рак, но и се намалява продължителността на живота.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.