https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Тютюневите листа – универсален лек за кожни заболявания

0

Оказа се, че може да има полза от тютюневите листа, без да се налага да бъдат изпушени. Нови изследвания доказват това твърдение

тютюневите листа

Тютюневите листа били пълни с колаген. Учените са открили в листата на тютюна колаген – протеин, от който зависи състоянието на кожата. По-специално, колагенът осигурява здравина и еластичност. Експерти твърдят, че с помощта на тютюневите листа може да лекуват кожни заболявания. Тютюневите листа, също така, може и да ускоряват процеса на възстановяване на травми на сухожилията, пише „VladTime“ .

Изследователите описали метода на лечение, разработен в рамките на няколко експеримента. Първо, от пациенти с увредена тъкан се взема кръвна проба. След това кръвната проба трябва да се смеси с колаген, добит от тютюневите листа. После сместа се инжектира на същото лице. Малко след това повредената тъкан се възстановява, благодарение на колагена от тютюневите листа.

Според експерти, по този начин могат да се лекуват изгаряния и различни екземи. Рискът от инфекция при използване на този метод на лечение е минимален.

А друго проучване, проведено в Университета в Лунд, показва, че бактериите, свързани с появата на акне, могат да попречат на кожните заболявания.Работата е в това, че Propionibacterium acnes произвеждат протеина RoxP, който осигурява защита срещу бактерии, които причиняват различни кожни заболявания.

И още за полезните бактерии. Изследователи от Университета на Калифорния са събрали проби от бактерии от кожата на пет пациенти. Тези пациенти са страдали от кожни заболявания. Някои видове от бактериите били култивирани в лаборатория. След това те били добавени към най-обикновен лосион. Проучването установява: лосион унищожава вредните бактерии, които живеят върху кожата на доброволци много по-бързо от някои популярни мазила.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.