Полезна ли е детоксикацията за тялото и защо?

Днес много често се пише за детоксикация на тялото, както и за това дали трябва да се прочисти

 

тялото

Добре е да се знаят някои основни правила, преди да преминете към детоксикация.

Всеки орган има собствена саморегулация. Това означава, че всичко, което влиза в тялото отвън, първоначално преминава най-строга обработка и, ако е необходимо, се неутрализира или се отстранява. Може би така е било в старите дни, когато хората са живели в екологично чисти условия, хапвали са растителна и животинска храна, която е била отглеждана при нормални условия.

Днес съвременният човек едва ли може да се похвали с добро здраве. По-скоро, днес едва ли има човек, който да няма поне едно заболяване. Това е резултат от натрупаните вредни вещества в организма.

Токсините (веществата, които са продукти от непълното разлагане на храната и метаболизма), депозирани в гънките на червата, са достатъчно голям товар за тялото. Благодарение на действието на тези вещества човек изпитва дискомфорт, често главоболие, страда от безсъние – накратко, всичко това не прави живота ни по-лесен.

Какви са последствията от всички тези натрупвания? Разбира се, че тези последствия са не само лоши, но понякога могат да бъдат и животозастрашаващи.

На първо място хемоконцентрацията води до повишаване на кръвното налягане. Също така, отлагането по стените на съдовете на атеросклеротични плаки и венозния застой на кръвта е заплаха за разширени вени, тромбофлебит и т.н. Увреденият жлъчен сок се оттича зле от жлъчния мехур към червата по време на храносмилането, като това води до нарушаване на усвояването на мазнините и запек, редуващ се с диария

Освен това може да се развие хроничен холецистит и холелитиаза. Затлачването на червата са причина и за хронична дисбиоза, колит, ентерит и други неприятни заболявания.

Като цяло, всички процеси в тялото са затруднени, извършват се бавно и трудно. Това води до неразположения и болести. Те, от своя страна, ако не се забележат навреме, може да станат хронични, или да предизвикат дори смърт.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.