Трябва ли да четем предсказанията на съня?

Предсказанията на съня не винаги са точни и верни. Добре е обаче, да се опитваме да разчитаме какво е искало да ни каже съновидението

Предсказанията на съня са вълнували и продължават да вълнуват хората. Можем ли и трябва ли да ги разчитаме. И как да стане това?

Най-добре е човек да се довери на усещането, с което се събужда. Ако е отпочинал и бодър, ако е щастлив, всичко е наред. Ако пък е в лошо настроение, да бъде по-внимателен и предпазлив през деня.

Добре е да се опитваме да запомняме сънищата си и после да проследяваме какво се случва с нас през следващите дни. Така ще открием валидни за нас закономерности. И стъпка по стъпка ще се научим да „четем“ подсказванията на съня, а те са океан от безценна информация.

Кошмарите предупреждават за неприятност, но невинаги. Понякога са огледало на емоционални проблеми, които човек потиска. Възможно е по време на сън в съзнанието да изскочи и спомен от неприятно преживяване. Невинаги обаче кошмарът означава, че ще ви сполети нещо лошо. Той може да е свързан с бягство от някакъв проблем. Но най-мъчителни са кошмарите вследствие на някакви страхове. Те се режисират от мозъка.

Човек не бива да се страхува от сънищата си. Възможно е да се случи и обратното на това, което е било в съня. Слушайте интуицията си, съветва парапсихологът. Тя няма да ви подведе.

Старите хора съветват, когато сънуваш нещо неприятно, да не го разказваш на никого до обед. Най-добре изобщо да не се говори за лошите сънища, за да не се стигне до формиране на подобни събития.

Вместо това насочете мисълта си към нещо по-приятно. Не бива със страховете си да формирате сами бъдещи неприятни събития. Не допускайте лошите мисли да ви владеят.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.