Тревожността може да бъде и полезна. Научете защо!

Повечето лекари са на мнение, че тревожността е вредна за нашето здраве. Оказа се, че безпокойството може да има и положително влияние върху човешкия организъм

тревожност
Вербалната интелигентност е способността да се рови в смисъла на думите, да се анализира и синтезира речта. Ново проучване показва, че хората, които непрекъснато се притесняват имат ниво на вербалната интелигентност, което е над средното.

Онези, които често мислят за негативните събития от миналото, имат по-ниско ниво на вербалната интелигентност, която се проявява при изпълнение на задачи, които изискват минимално използване на словесни техники, научаваме от Psych Central .

В проучване, което е имало за цел да докаже това, са участвали над 100 студенти. Участниците споделили своя интелект, настроение, фобии, пристрастяване към тревожност, депресия и безпокойство. В допълнение, изследователите оценяват вербална и невербална интелигентност, както и силата на тревожните чувства на доброволците чрез тестове. Експертите внимателно разгледали влиянието на личната тревожност и ситуационната тревожност върху интелекта. Нивото на вербална интелигентност, която бе оценена от теста Wechsler, е по-висока при по-проблемните студенти.

Начина, по който се отразяват събитията от миналото е свързан с по-ниско ниво на вербалната интелигентност. Изследователите предполагат: когато хората прекалено много се вглежда в миналото, те не само не могат да продължат напред, но се затрудняват и да говорят за онова, което ги тревожи. Когато прекалено много се наслоява тревогата, тя се превръща в стрес, а стресът, както знаем, причинява болести. Тревожните хора са склонни да споделят. Споделяйки, те не само намират решение за тревогата си, но начин да не натрупват стрес.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.