Пропусната тренировка направете у дома

Ако случайно пропуснете тренировка във фитнеса може да я направите у дома с ето тези ефективни упражнения

тренировка
Пропусната тренировка направете у дома

Студ и сняг ни сковаха и са отлична възможност за оправдание да пропуснете тренировка. Да, но с подръчни средства у дома също може да натоварите сериозно тялото, особено бедрата. Даже така ще разнообразите тренировката и ефектът ще е още по-добър.

1. Застанете срещу стабилна опора (маса, шкаф) на около метър. Подпрете се с ръце върху нея. Тялото ви трябва да е наклонено и стегнато. От това положение сгънете в коляното десния крак и пружинирайте бавно и плавно с бедрото нагоре. След 15-20 повторения изпълнете и с другия крак.

2. Сега се обърнете странично към опората на същото разстояние от нея, за да е под наклон тялото. Подпрете се с лявата ръка,а дясната изнесете встрани. Фиксирайте тялото в това наклонено положение, повдигайте и пускайте плавно десния крак максимално встрани. Пръстите му трябва да са насочени напред, а не нагоре, за да стягате странично бедрото. Направете по 15-20 повторения с всеки крак.

3. Застанете с гръб към стена на едно бедро разстояние от нея. Краката разтворете на ширината на раменете, а ръцете сгънете свободно пред себе си. Плъзнете гърба по стената, докато в коленете се образува прав ъгъл. Задръжте така, като дишате равномерно. Целта ви е да постигнете продължителност от 30 сек., което няма да стане от първия път. Изправете се, разтърсете крака и повторете още веднъж. За да освободите напрежението от мускулите, разтегнете. Обърнете се с лице към стената. Пръстите на десния крак подпрете на стената, а левия изнесете назад на цяло стъпало. Задръжте така, без да сгъвате колене, поне 20 секунди.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.