Това е моята рецепта за лечение на бурсит – невероятна е!

Аз искам да споделя своя опит в лечението на бурсит

bursit-narodna-medicina.
Това е моята рецепта за лечение на бурсит – невероятна е!

Миналата година имах доста сериозни проблеми с коляното, а след това в капачката на коляното започна да се натрупва течност. Лекарите направиха каквото можаха, но след всяка процедура коляното ми продължаваше да се пълни с вода. Резултатът беше просто нула. Предложиха ми да направя операция. Леко се изплаших, а и диагнозата бурсит ми звучеше прекалено сложно и зле. За онези, които не знаят какво е бурсит пояснявам:

Бурситът представлява възпаление на която и да е от бурсите в човешкото тяло.
Всяка една от бурсите може да се възпали.
Възпалението на околоставните торбички води до дразнене на тъканта, тапицираща отвътре стените им, при което тя става груба и произвежда по-голямо от нормалното количество течност.

Точно в този момент една приятелка на жена ми ми предложи да пробвам нейната рецепта, която навремето помогнала на баба ?. Необходими са листа от репей и зелеви листа

Как се прави? Взимате зелевите листа, желателно е да са от вътрешността на зелката, взимате и пресни листа от репей и ги счуквате леко, така че да пуснат сок. Необходимо е количество колкото да обхване коляното ви. Листата на зелето не трябва да е с нарушена цялост, за да може да се увие около коляното.

Счуквате листата от репея с нерафинирано олио, леко намачквате листото от зелето слагате репея, увивате листото и отгоре правите не много стегната превръзка. Карате така цял ден.

Когато втория път махнах този зелев компрес, листото на зелето беше буквално черно. Започнах да спя с този компрес и след около 4-5 седмици редовна вечерна употреба аз забравих за болките и усложненията. Нямам и течност в ставите. От както започнах да прилагам тази рецепта не ходя на лекар.

Comments

4 thoughts on “Това е моята рецепта за лечение на бурсит – невероятна е!

  1. Паднах върху лакътя си и се изду много. Попаднах тук, самодиагностицирах се и задействах, но още половин седмица – не помръдна…
    Помолих девер ми Оммериката, с опит в аромотерапията, да ми измисли подходящ микс за случая. Той съчета по няколко капки розмарин, лавандула, пелин и още нещо и на 10тия ден мазане буцата почти изчезва…
    Все още не боли 😉
    МЕРСИ, ЦЕЦИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.