https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Това е един интересен метод за приспиване на дете

0

„Прочети ми тази приказка за лека нощ, а после другата и още една“, моли вашето дете

Вероятно Сънчо ще посети най-напред вас, преди да сте изпълнили заръката. Шведският автор Карл-Йохан Форсен Ерлин предлага нещо различно. Неговата приказка „Зайчето, което иска да заспи“ е иновативен метод за бързо заспиване.

Забележителният ефект се постига чрез сложни психологически техники, които помагат на детето да се отпусне. Авторът ги поднася на подсъзнателно ниво чрез закодирани послания в текста. Родителите имат инструкции как да четат и играят. На някои места те трябва да се прозеят или да извършат други точно определени действия.

„Приказката е изградена от специално подбрани думи и изречения със специфична конструкция. Някои от тях може да ви се сторят малко необичайни, но са нарочно използвани по този начин, защото имат психологическа цел – обяснява Карл-Йохан Форсен Ерлин, който е учил психология и работи в областта на невролингвистичното програмиране. – За да постигнете по-добри резултати с книгата, детето трябва да е изразходило излишната си енергия, преди да си легне. Четете, без да бързате, като използвате най-изразителната си интонация. Погрижете се никой да не ви безпокои през това време. Изчетете текста докрая, дори детето междувременно да е заспало. Методът действа безупречно както за следобедна дрямка, така и за нощен сън.“

Книгата, превърнала се в световен бестселър, е илюстрирана от художничката Ирина Маунюнен в пастелни тонове, пише „Всичко за семейството“.

Зайчето Роджър е уморено, но не може да заспи. Майка му предлага да отидат при магьосника чичо Прозявко, който да помогне. По пътя срещат любезния охлюв Сънливко и мъдрата сова Натежали клепачи. Техните съвети наподобяват приятна детска игра и Роджър се изморява още повече. Все пак зайчето и майка му продължават към къщата на чичо Прозявко. Магьосникът поръсва Роджър с вълшебен прашец за заспиване. Щом се прибира вкъщи, малкият скокливко ляга в креватчето си и спи дълбоко през цялата нощ. Май и на вас ви се доспа?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.