Токсините във въздуха може да благоприятстват затлъстяването

Множеството токсини, които се срещат в заобикалящата ни среда може да доведат до редица здравословни проблеми. Обикновено тези опасни вещества могат да навредят на питейната вода, на хранителните продукти или вдишвайки се от околната среда чрез излагане, да се стигне до проникване в организма. Те варират според това в кой географски регион или социално развитие се намира дадена държава.

Най-често токсини са излъчени от такива източници като електроцентрали, заводи за цветни метали, мини и сондажи, както и различни пестициди, хербециди или се намират в замърсения въздух. Основно вътрешните токсини се намират в коремните органи, когато организма работи и провежда своя метаболизъм на различни продукти и вещества, които са били с храната или при дишането.

пречистванеАко околната среда е нормална и добре балансирана, човек би трябвало да може сам да изхвърля токсините от тялото си, за да не му вредят. Но при съвременните условия, при които околната среда е до такава степен замърсена, че тези способности на човешкия организъм са жестоко превъзхождани по сила от безбройните замърсители. Заради това, че тялото ни не може да се отърве от тях се стига до складиране на токсините в мастни тъкани.

Когато отслабваме, то тялото ни губи мазнини, в които са складирани токсини, неуспели да бъдат изведени от тялото. Основно тези токсини биват DDT, бисфенол и други. Отслабването им позволява да се освободят от мастните натрупвания, в които се намират и да навлязат в кръвния поток. По този начин те нарушават естествения метаболизъм на тялото. Учените предполагат, че такива токсини могат сериозно да забавят загубата на мазнини, без значение колко се движим или колко е правилно нашето хранене.

 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.