Тези упражнения ще стегнат няколко групи мускули наведнъж!

Направете тези три упражнения, които ще стегнат няколко групи наведнъж. Така тялото ще добие желата форма и тонус

упражнения
Тези упражнения ще стегнат няколко групи мускули наведнъж!

Ако ще стягате бедрата, работете и за седалищните мускули. По този начин те ще са с еднакво ниво на тонус. Ако само едната група е отпусната, ще се изгуби ефектът от добрата форма на останалите.

1. Легнете по гръб, опънете крака и ги отворете на педя един от друг. Ръцете изнесете косо встрани с длани една към друга. Вдишайте дълбоко, при издишването повдигнете бавно краката и гърдите нагоре. Задръжте в крайната точка за секунда. След това се върнет обратно на пода. Опитайте да не го докосвате с пръстите на краката. Направете 2-3 серии от по 8-12 повторения.

2. Сега се обърнете по гръб, десния крак сгънете и стъпете, а левия опънете напред на педя от пода. Пръстите му са в контрашпиц. От това положение вдишайте, при издишването повдигнете таза и долната част на гърба, без да движите опънатия крак от тазобедрената става. В горната точка стегнете седалищните мускули. Върнете се обратно. Повторете по 10-15 пъти с всеки крак, за да завършите 1 серия. Направете 2-3.

3. Застанете на колене и лакти. Левия крак опънете назад с пръсти в контрашпиц, след това бавно и без да замахвате го повдигнете нагоре, докато застане в една линия с корпуса или малко над него. Лявата ръка опънете напред. После сгънете крака в коляното и едновременно с това опитайте да го докоснете с лакът. Повторете по 15-20 пъти с всеки крак, за да завършите серията. Направете 2-3.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.