Температурата в къщата може да развали отношенията между съпрузите

Отношенията между съпрузите могат да се развалят дори и заради нещо толкова обикновено като температурата в стаите

skandal
Температурата в къщата може да развали отношенията между съпрузите

Мъжете предпочитат хладна температура в стаята. Жените не са съгласни с това. Те искат да им е по-топло. Последните проучвания показват, че представителките на нежния пол са по-чувствителни към температурните промени, отколкото мъжете. Техните ръце и крака са почти вечно студени и много трудно се затоплят.

Оказва се, че 55% от хората, които са семейни или живеят на семейни начала спорят за това каква да бъде температурата у дома. 35% от анкетираните са заявили, че те никога не могат да се съгласят с това каква да бъде температурата, особено ако е наложена от човека, с когото живеят.

Изследователите са успели да разрешат спора. След анализ на наличните данни, те са установили: идеалната температура за двата пола е 22 C °. Това е и компромисната температура, при която мъжът и жената са склонни да сключат примирие.

И накрая – колкото по-топла е стаята, толкова по-бързо се качват килограмите. Ако искате да отслабнете, отворете прозореца и изключете радиатора, съветват експертите. Учените обвиняват широкото използване на централното отопление за затлъстяването. Според тях хората толкова са свикнали да са в затоплени домовете, че тялото им вече няма нужда да харчи енергия, за да се загрее. А именно загряването на тялото гори повече калории.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.